Πως συνδυάζουν την δουλειά και τα ταξίδια όσοι έχουν ψηλές θέσεις εργασίας;

Ο διευθυντής Lou Spearman δίνει προτεραιότητα σε ταξίδια στο εξωτερικό – «Το ταξίδι είναι το πώς επιλέγω να επενδύσω τα λεφτά μου».

Από τότε που ήταν 18 ετών ταξίδευε σε όλο τον κόσμο και η εστίασή του ήταν να ταξιδεύει όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό έχει όμως οικονομικό κόστος. Είναι τρομερός στην αποταμίευση γιατί ξοδεύει τα περισσότερα από τα κέρδη του σε αυτό. Κερδίζει 34.000 δολάρια ετησίως, συν £ 10.000 προμήθεια ως διαχειριστής λογαριασμού – και £ 10.000 από αυτό θα πάει στον φόρο. Μέχρι στιγμής, έχει επισκεφτεί 55 χώρες. Μόνο φέτος έχει επισκεφθεί τη Μιανμάρ, η οποία του κόστισε περίπου 3.000 λίρες Αγγλίας, το Άμστερνταμ για λίγες μέρες, Βαρκελώνη, οι Άλπεις για λίγες μέρες, η Νήσος του Μαν για γάμο, η Πρέστον για γάμο, και Αγγλία όπου είναι η βάση του (hemsida).

Επίσης στο ημερολόγιο έχει την Ibiza στο τέλος του Αυγούστου και σχεδιάζει να πάει στην Ινδία ή την Κολομβία κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Θα ήθελε επίσης να πάει στη Νότια Κορέα τον Οκτώβριο. Φέτος ήταν ένα ήσυχο έτος για αυτόν. Πού πήγε πέρυσι; Στη Μαδέρα, Σλοβακία, το Ισραήλ, την Κύπρο, την Ινδονησία, τη Νορβηγία και πολλά μέρη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πάντα θα πάει κάπου μακριά μια φορά το χρόνο μόνος του. Κατά τη διάρκεια αυτών των ταξιδιών, θα μείνει σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο σε έναν ξενώνα – έτσι θα συναντήσει περισσότερους ανθρώπους – και είναι φθηνότερο από ένα ξενοδοχείο. Πάντα προσπαθεί να κάνει καλό προϋπολογισμό ανά μέρα – τότε αν θέλει πραγματικά να κάνει κάτι όταν είναι εκεί, είναι εντάξει.

Πολλά άτομα κατάφεραν να εξοικονομήσουν χρήματα και να αγοράσουν σπίτια, αλλά όμως αυτοί δεν έχουν πάει σε πολλές χώρες όπως ο Lou Spearman. Τα ταξίδια είναι προτεραιότητα του και έτσι επιλέγει να “επενδύει” τα χρήματά του.

Ξοδεύει επίσης κάποια χρήματα για εμπειρίες – του αρέσει να δοκιμάζει καινούργια και διαφορετικά εστιατόρια και μπαρ, τα οποία δεν έχει ξαναδεί, και παρακολουθεί παραστάσεις, διαλέξεις, μουσεία, γκολφ και άλλα.

Τον ενδιαφέρει πολύ περισσότερο να ξοδεύει τα χρήματά του για να περάσει καλά, αντί να αγοράσει υλικά πράγματα. Ποτέ δεν θα είναι σε θέση να αγοράσει ένα ακριβό αυτοκίνητο, γιατί θα θέλει πάντα το επόμενο ταξίδι περισσότερο.

Είναι πραγματικά άκαμπτος όσον αφορά το πόσο δαπανάει για φαγητό, κοινωνικοποίηση και ταξίδια κάθε μήνα. Κρατά καλό προϋπολογισμό, βάζει £ 150 στην κάρτα μιας υπεραγοράς μια φορά το μήνα – τότε ξέρει ότι δεν μπορεί να ξοδέψει περισσότερα. Άλλες δαπάνες περιλαμβάνουν περίπου £ 120 το μήνα σε μεταφορικά και τρένα, και £ 60 για συμμετοχή στο γυμναστήριο (mikrolån utan uc).

Προσπαθεί να αποθηκεύσει £ 300 το μήνα και μέχρι στιγμής έχει εξοικονομήσει περίπου 3.000 λίρες. Είναι σε μια τυχερή θέση επειδή οι γονείς του έχουν προσφέρει μια μεγάλη κατάθεση για αυτόν και έτσι δεν αισθάνεται πραγματικά την ανάγκη να αποθηκεύσει περισσότερα.

Εκτιμά ότι δεν θα είναι πάντα σε θέση να αντέχει οικονομικά να «διασκεδάζει», γι ‘αυτό τώρα εμπλέκει την τρέχουσα οικονομική του κατάσταση με την κοινωνική του ελευθερία – και, φυσικά, σχεδιάζει το επόμενο μεγάλο ταξίδι.

Πως να διατηρήσετε το σπίτι σας ασφαλές ενώ ταξιδεύετε

Πέρυσι, η Αυστραλιανή Ομοσπονδία ταξιδιωτικών πρακτόρων ανέφερε ότι πάνω από 2,6 εκατομμύρια Αυστραλοί ταξίδευαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Δεδομένου ότι τόσα πολλά άτομα ταξιδεύουν πάνω από 16.000 χιλιόμετρα και αφήνουν τα σπίτια τους κενά για 2-4 εβδομάδες κάθε φορά, υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορούμε να πάρουμε για να βεβαιωθούμε ότι τα πιο πολύτιμα αντικείμενά μας παραμένουν όσο το δυνατόν ασφαλέστερα.

Η Ring, μια εταιρία έξυπνης εγχώριας ασφάλειας της Αυστραλίας, έχει επιμεληθεί μια εύκολη λίστα ελέγχου για το σπίτι σας – δίνοντάς σας την ελευθερία να συγκεντρωθείτε πλήρως σε όλα τα υπέροχα μέρη που θα επισκεφθείτε για τις διακοπές σας.

Πυκνοί θάμνοι και ψηλά φυτά είναι εξαιρετικοί τρόποι για να παρέχουν κάποια επιπλέον προστασία της ιδιωτικής ζωής για εσάς και το σπίτι σας, αλλά παρέχουν επίσης ειδική προστασία αφού κρύβουν τυχόν τρύπες για τους διαρρήκτες που ίσως να κρύβονται στην αυλή σας. Βεβαιωθείτε ότι η αυλή σας είναι πάντα κομμένη και πλήρως ορατή από το δρόμο και ότι ανάβουν τυχόν σκοτεινά σημεία με προβολείς ή ότι καλύπτονται από κάμερες ασφαλείας.

Ορίστε έξυπνους χρονοδιακόπτες – σε αντίθεση με τους κανονικούς χρονομετρητές, οι έξυπνοι χρονομετρητές σάς επιτρέπουν να ρυθμίζετε τα φώτα σας σε εναλλασσόμενα, τυχαία χρονοδιαγράμματα, δίνοντας την εντύπωση ότι έχετε ένα γεμάτο και πολυσύχναστο σπίτι και δεν είναι προφανές ότι δεν είστε σπίτι.

Οργανώστε την αλληλογραφία σας – όταν υπάρχει πολλή αλληλογραφία που συσσωρεύεται στο κατώφλι σας ή στο γραμματοκιβώτιό σας, είναι προφανές ότι είστε μακριά. Ζητώντας από τους γείτονες και τους φίλους σας να παρακολουθούν και να συλλέγουν την αλληλογραφία θα εξασφαλίσουν ότι το σπίτι σας δεν φαίνεται κενό. Εναλλακτικά, τα τοπικά σας ταχυδρομεία ίσως προσφέρουν μια μοναδική καινούργια υπηρεσία που επιτρέπει στα νοικοκυριά να σταματούν προσωρινά την αλληλογραφία τους για διάστημα έως και 12 μηνών.

Παρακαλέστε τον γείτονα σας να σταθμεύει στο δρόμο σας – αυτό το μικρό βήμα εξασφαλίζει ότι πάντα μοιάζει πως έχει κάποιον στο σπίτι, αποτρέποντας κάθε πειρασμό σε διαρρήκτες.

Οργανώστε ένα άτομο να προσέχει το σπίτι – εάν δεν έχετε έναν φίλο που μπορεί να μείνει στο σπίτι σας ενώ λείπετε, υπάρχουν ανάλογες εταιρείες που παρέχουν βολικές υπηρεσίες προστασίας σπιτιών.

Μην καυχηθείτε στα κοινωνικά δίκτυα – η υπέρβαση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης θα μπορούσε να αφήσει το σπίτι σας ευάλωτο σε διάρρηξη – οι εικόνες του προορισμού σας είναι ιδανικές για τους κλέφτες με ψηφιακές δεξιότητες για να δουν ότι δεν είστε σπίτι. Περιμένετε έως ότου επιστρέψετε στην πατρίδα σας πριν μιλήσετε για αυτά στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και αν θέλετε να μοιραστείτε τα σχέδιά σας, κάντε το με μια ιδιωτική ομάδα ανθρώπων που μπορείτε να εμπιστευτείτε.

Επενδύστε στην έξυπνη ασφάλεια – η νέα τεχνολογία διευκολύνει την παρακολούθηση των σπιτιών κατά τη διάρκεια των διακοπών – παρέχοντας ειδοποιήσεις κίνησης από οποιονδήποτε κρύβεται γύρω ή από πακέτα που παραλαμβάνονται ενώ βρίσκεστε μακριά. Έτσι μπορείτε μέσω εφαρμογών στο κινητό να παρακολουθείτε ζωντανά τι γίνεται στο σπίτι σας, ενώ λαμβάνετε ειδοποιήσεις εάν παραβιαστεί κάποια πόρτα ή παράθυρο, κάτι που είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε περιπτώσεις απουσίας από το σπίτι.

Τα χαζά λάθη που κάνουμε όταν ταξιδεύουμε

Είναι η μοναδική φορά που αποφασίζουμε να αναλάβουμε μερικούς ακόμη κινδύνους. Αλλά υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι που μας κάνουν να φαινόμαστε χαζοί Όταν πρόκειται για ταξίδια, τείνουμε να παίρνουμε μερικούς πρόσθετους κινδύνους. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πιθανώς δεν πρέπει να κάνετε όταν ταξιδεύετε.

Δείχνοντας τα προσωπικά σας αντικείμενα

Οι ντόπιοι είναι εξαιρετικά πεπειραμένοι να ξεχωρίζουν τους ευάλωτους τουρίστες και να λαμβάνουν τιμαλφή όπως κάμερες, τηλέφωνα και πορτοφόλια. Βεβαιωθείτε ότι κρατάτε αυτά τα αντικείμενα κρυμμένα σε καλά σημεία για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο κλοπής – είναι, δυστυχώς, πιο συνηθισμένο από ότι αναμένετε. Όσοι διαμένουν σε ξενώνες και παρόμοια καταλύματα, κρύβουν τα προσωπικά τους αντικείμενα σε ασφαλές σημεία. Χρησιμοποιείστε ντουλάπια με λουκέτα, και μην τα εμφανίζετε όλα μαζί.

Οδηγώντας χωρίς άδεια

Αυτό είναι πιθανότερο να συμβεί αν ταξιδεύετε στη Νοτιοανατολική Ασία, αλλά ισχύει σε όλο τον κόσμο – μην μπείτε στον πειρασμό να ανεβείτε σε μοτοσικλέτα εάν δεν έχετε άδεια. Οι δρόμοι θα είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από ό, τι είναι στο σπίτι, και αν συνδυάσετε αυτό με την έλλειψη γνώσης για το πώς να οδηγείτε, είναι καταλύτης για καταστροφή. Οι δρόμοι της Ταϊλάνδης είναι από τους πιο επικίνδυνους στον κόσμο, ενώ 478 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ανά εβδομάδα πέρυσι, σύμφωνα με το BBC News. Και αυτό χωρίς να αναφέρουμε το ιατρικό κόστος που ακολουθεί ένα τροχαίο ατύχημα – πρέπει να πληρώσετε περίπου $5.500 στην Μπανγκόκ αν τραυματιστείτε ενώ οδηγείτε ένα ποδήλατο.

Ανύπαρκτος προϋπολογισμός

Είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη των τουριστών. Αντιμετωπίστε τον κίνδυνο να αποχωρήσετε από την τσέπη σας πολύ νωρίς, δημιουργώντας έναν ημερήσιο προϋπολογισμό που θα σας επιτρέψει να καλύψετε όλες τις ανάγκες σας, καθώς και κάποιο περιθώριο για τον εαυτό σας. Είναι επίσης σημαντικό να διαθέτουμε κάποια επιπλέον χρήματα σε περίπτωση τυχόν απροσδόκητων δαπανών, όπως τέλη αποσκευών, καταλύματα έκτακτης ανάγκης και οι προαναφερόμενοι ιατρικοί λογαριασμοί.

Να αγνοήσετε τον τοπικό πολιτισμό

Μην κάνετε κανένα πολιτιστικό faux pas ενώ κάνετε διακοπές. Η προσβολή των ντόπιων με την παραβίαση των προτύπων τους πιθανότατα να μην πάει καλά, οπότε διαβάστε λίγο για την ιστορία και τις τρέχουσες πρακτικές όπου κι αν κατευθυνθείτε, ώστε να αποφύγετε τυχόν ατυχίες. Μπορεί να υπάρχουν περίεργα πράγματα για να προσέξετε, όπως η μέθοδος της Ιαπωνίας για να χαιρετήσετε άλλους – πράγμα που είναι πολύ πιο περίπλοκο από ό, τι μπορεί να σκεφτείτε.

Τόλμη για δοκιμή της τοπικής κουζίνας

Σίγουρα, θα θελήσετε να δοκιμάσετε όλα τα πιάτα που προσφέρονται όταν ταξιδεύετε. Τα τοπικά φαγητά σε ολόκληρο τον κόσμο είναι τόσο συναρπαστικά και ποικίλα, και παρόλο που είναι καλή ιδέα να γνωρίσετε τους πολιτισμούς μέσα από το φαγητό, θα πρέπει να το πάρετε αργά. Μην βιαστείτε να φάτε ένα άγριο πικάντικο γεύμα, επειδή πρόκειται να πετάξει το σώμα σας και ίσως να σας κάνει να νιώσετε αρκετά άρρωστοι. Βάλτε τα απλά, λιγότερο περιπετειώδη τρόφιμα στην αρχή για να αφήσετε το σώμα σας να συνηθίσει την κουζίνα.

Βάζοντας πολλά στο πρόγραμμα

Πάρτε το χρόνο σας. Ένα κοινό λάθος που κάνουν οι τουρίστες είναι να προσπαθούν να κάνουν πάρα πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Βεβαιωθείτε ότι δεν συμπυκνώνετε τα πάντα σε ένα τόσο μικρό διάστημα που θα κουραστείτε. Δώστε στον εαυτό σας χώρο για να αναπνεύσετε και να εξερευνήστε σε ένα χαλαρό ρυθμό – είναι εγγυημένο ότι θα βρείτε πολλά πράγματα να κάνετε που δεν είχατε αναμένει από την αρχή, έτσι μια αυστηρή διαδρομή δεν είναι ακριβώς μια καλή ιδέα.

Προκλήσεις και δυσκολίες στο ταξίδι: δοκιμασίες για ταξιδιώτες

Όταν αρχίζετε να ταξιδεύετε για πρώτη φορά θα δείτε ότι συμβαίνουν πολλά πράγματα στον δρόμο: κάποια κακά, άλλα προκλητικά. Μερικές φορές είναι απροσδόκητα και άλλες φορές μπορείτε να τα αποφύγετε εντελώς. Αλλά όλα σας διαμορφώνουν σαν ταξιδιώτες. Το πώς αντιδράς σε αυτά τα πράγματα, και τι μαθαίνεις από αυτά – εξαρτάτε από εσένα.

Κάθε ταξιδιώτης θα αντιμετωπίσει τις ακόλουθες προκλήσεις. Σκεφτείτε τις ως ιεροτελεστίες διέλευσης, όπως οι δοκιμές με πυρκαγιά. Ο τρόπος με τον οποίο τα αντιμετωπίζετε εξαρτάται από εσάς.

Ληστείες

Μια μικρή ληστεία μπορεί να φαίνεται ασήμαντο αλλά είναι ένα μεγάλο χτύπημα για έναν άπορο backpacker. Χάνοντας πράγματα αξίας $500 ή 600 δολαρίων πονάει. Γι’ αυτό ίσως πρέπει να έχετε ασφάλεια, ένα μάθημα που μερικοί άνθρωποι μαθαίνουν σκληρά. Ίσως να μην είστε σε θέση να πολεμήσετε τους ληστές – ένα άλλο μάθημα που μπορεί να μάθει κάποιος με σκληρό τρόπο. Εντούτοις, πρἐπει να παρακολουθείτε πολύ προσεκτικά τα πράγματά σας.

Ψεύτες και scammers

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως – είναι κάτι που συμβαίνει με τους περισσότερους ταξιδιώτες, ιδιαίτερα εκείνους που πηγαίνουν μόνοι τους. Όταν βρίσκεστε σε ένα νέο μέρος και δεν γνωρίζετε τα κόλπα, μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε φίλους από εχθρούς. Η ιδέα είναι να μην την αφήσετε να σας επηρεάσουν, να το γράψετε απλώς ως εμπειρία, να γελάσετε με τον εαυτό σας, να μάθετε από αυτό και να προχωρήσετε. Το πραγματικό πρόβλημα είναι όταν αρχίζει να συμβαίνει ξανά και ξανά …

Χάνοντας / ξεχνώντας το διαβατήριό σας

Ψάχνετε τις τσέπες σας, την τσάντα σας, ελέγχετε το πάτωμα γύρω σας και συνειδητοποιείτε ότι το διαβατήριό σας δεν είναι εκεί. Οι αντιδράσεις πέφτουν σε δύο κατηγορίες: παραίτηση από την αναζήτηση ή πανικός. Δεν μπορείτε να κάνετε πολλά εάν χάσετε το διαβατήριό σας εκτός από τα απαραίτητα βήματα – κατευθυνθείτε προς μια πρεσβεία ή ένα προξενείο και περάστε από την επίπονη διαδικασία αντικατάστασης. Αν μη τι άλλο, είναι μια ιστορία για τους φίλους σας.

‘Δεν έχουμε την κράτησή σας’

Αυτό είναι ένα ακόμη από αυτά τα συναισθήματα λύπης, όταν οι διακοπές που έχετε προγραμματίσει σχολαστικά σχεδόν αμέσως εκτροχιάζονται από κάποια διοικητική απροσεξία, του ξενοδοχείου ή ξενώνα ή Airbnb, που απλά δεν έχουν την κράτησή σας. Αυτό σας δείχνει από τι είστε φτιαγμένοι ως ταξιδιώτες. Συμφωνείτε με τον ρεσεψιονίστ; Βάζεις τα κλάματα; Έχει θύελλα έξω και προσπαθήτε να βρείτε κάπου αλλού να μείνετε; Πηγαίνετε στο δωρεάν Wi-Fi και αρχίζετε την αναζήτηση εναλλακτικών επιλογών; Αυτό το μικρό περιστατικό θα δείξει πολλά για εσάς.

Λείπει μια πτήση

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να χάσετε μια πτήση, και τουλάχιστον ένας από αυτούς θα συμβεί σε σας σε κάποια στιγμή. Μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση, δηλαδή να χάσετε μια πτήση σύνδεσης. Η αρχική σας πτήση μπορεί να ακυρωθεί και να βρεθείτε σε μια δύσκολη θέση. Και πάλι, η αντίδρασή σας θα δείξει πολλά για εσάς. Διαλέγετε οργή, χαμογελαστή γοητεία ή κουρασμένη αντίδραση; Δεν υπάρχει σωστή απάντηση εδώ. Αλλά θα μάθετε πολλά.

Αρρώστιες

Το να αρρωστήσετε στο σπίτι είναι χάλια, αλλά το να αρρωσταίνετε ενώ ταξιδεύετε είναι ακόμα χειρότερο. Αρχίζετε να πανικοβάλλεστε για το είδος του ιού που καταφέρατε να πάρετε από αυτόν τον ξένο τόπο. Υποφέρετε από περίεργα συμπτώματα σε περίεργο μέρος. Το να αρρωστήσετε στο εξωτερικό, ειλικρινά, είναι φοβερό και δεν υπάρχει καλός τρόπος να αντιδράσετε σε αυτό. Απλά πρέπει να παλέψετε και στη συνέχεια να το φορέσετε ως σήμα τιμής.

Ένας οδηγός για ταξιδιώτες

Οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν στο σύγχρονο κόσμο απαιτούν να είναι ελαφρώς εξοπλισμένοι με ψηφιακό εξοπλισμό, γιατί ζούμε σε διαφορετικούς χρόνους από άλλες εποχές που αυτά δεν ήταν αναγκαία. Όταν είστε διατεθειμένοι να ξεφύγετε, πρέπει να προετοιμαστείτε καλά. Έτσι, εδώ είναι μερικές συμβουλές για τους φανατικούς των ταξιδιών.

Ρωτήστε τον εαυτό σας – “πόσα πράγματα χρειάζομαι μαζί μου;”

Οτιδήποτε δεν απαιτεί μεγάλη βαλίτσα είναι καλό για την εκκίνηση, αλλά στη συνέχεια δεν θέλετε να υπερφορτώσετε το σακίδιο σας. Χρειάζεστε εσώρουχα, αλλά η υγιεινή υπερεκτιμάται και ο δρόμος απαιτεί να πάρετε να απαραίτητα. Αν δεν καταλήξετε με μια μακριά γενειάδα προς το τέλος του ταξιδιού σας, μην θεωρήστε ότι το κάνετε λάθος! Άλλοι φέρνουν ζεστά ρούχα και κάποιοι καλοκαιρινά ρούχα. Και ίσως να μην θέλεις να ξεχάσεις το άρωμά σου!

Ανακαλύψτε τις βασικές σας ανάγκες

Τώρα ξέρουμε ότι κάνεις τρέλλες και ο προγραμματισμός δεν σου αρέσει, αλλά πρέπει να κοιτάξεις πού κατευθύνεσαι. Εάν βρίσκεσαι σε διεθνή ύδατα κάνοντας βόλτες χωρίς διαβατήριο, τότε θα δείτε τον εαυτό σας στις ειδήσεις. Όχι γιατί είσαι ο νέος Forrest Gump, αλλά γιατί έσπασες αρκετούς νόμους. Πάρτε λοιπόν το διαβατήριό σας, μια πιστωτική κάρτα, ανθεκτικά παπούτσια, τηλέφωνο και φορτιστή και μια φορητή μπαταρία.

Επίσης, θα ήταν ωραίο αν μπορείτε να οδηγήσετε, είναι μια μεγάλη ικανότητα για ταξίδια και μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο όπου κι αν πάτε.

Όπως έκαναν στη Ρώμη

Κάνετε όπως κάνουν οι Ρωμαίοι, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι έχετε χρόνο να ζήσετε όπως τους ντόπιους. Εάν είστε πλούσιοι, ίσως μπείτε στον πειρασμό να κάνετε check in στο Four Seasons, αλλά αυτό θα ήταν μια τέτοια απάτη. Έτσι, ζήστε τοπικά, φάτε τοπικά, περιφερθείτε τοπικά και πιείτε τοπικά. Ωστόσο, μείνετε ασφαλείς και αφήστε τις καλές στιγμές να έρθουν.

Πάρε διαζύγιο από την τεχνολογία

Γνωρίζουμε πόσο διασκεδαστικά είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν είναι ο ιδανικός τρόπος για να τροφοδοτήσετε την ψυχή σας. Αφήστε λοιπόν αυτά μακριά, βγάλτε φωτογραφίες, αλλά μην δίνετε προσοχή στο Wi-Fi. Εάν σας λείπει τρομερά η οικογένειά σας, προσπαθήστε να τους στείλετε ένα γράμμα και να δοκιμάσετε τις γραφικές σας δεξιότητές. Αν κάποιος από τους γονείς σας είναι ένας δάσκαλος, ίσως λάβετε το γράμμα πίσω μαζί με διορθώσεις, κάτι που θα είναι μια μεγάλη εμπειρία μάθησης! Αλλά σας προτείνουμε να δημιουργήσετε ένα playlist για τα ταξίδια σας. Ίσως χρειαστείτε να ακούσετε λίγο Eminem όταν δεν έχετε χρήματα και είστε πεινασμένοι.

Ναι, είναι μια σκληρή ζωή. Μπορεί επίσης να θέλετε να πακετάρετε μερικά βιβλία, κατά προτίμηση τον Πόλεμο Και Την Ειρήνη του Λέον Τολστόι, γιατί ας είμαστε ειλικρινείς, είναι ένα χοντρό βιβλίο.

Ο κόσμος είναι πολύ μεγάλος για να καλυφτεί σε ένα ταξίδι, αλλά εάν εστιάζετε στον στόχο σας και είστε ειλικρινείς στα ταξίδια σας, ίσως να καλύψετε το ήμισυ και αυτό είναι καλό. Αλλά να θυμάσαι ότι το να είσαι άρρωστος δεν είναι αστείο, πρέπει να κάνεις ιατρικό έλεγχο (γιατί κυκλοφορούν διάφορες ασθένειες εκεί έξω), να επαναφορτίσεις το τηλέφωνό σου, και να αφήσεις την πολύ διασκεδαστική ομάδα σου στο WhatsApp. Αλλά σίγουρα, πιστεύουμε ότι θα αξίζει τον κόπο.

Συμβουλές για ασφαλή ταξίδια κατά τη διάρκεια του καύσωνα

Δεν το θεωρήσαμε δυνατόν, αλλά φαίνεται ότι οι θερμοκρασίες θα ανέβουν ξανά καθώς συνεχίζει το καλοκαίρι.

Για όσους μετακινούνται για εργασία ή ξεκινούν για ένα ταξίδι το Σαββατοκύριακο, το τελευταίο πράγμα που θέλουν είναι μια καταστροφή που προκαλείται από καύσωνα. Εδώ έχουμε μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουν να φτάσετε εκεί με ασφάλεια.

Το βασικό είναι να μην ξεχνάτε το μπουκάλι νερού σας. Η οδήγηση σε πολύ ζεστό καιρό μπορεί να προκαλέσει σοβαρές δυσκολίες συγκέντρωσης, ειδικά για όσους κάνουν μεγαλύτερα ταξίδια και δεν έχουν την τύχη να έχουν κλιματισμό.

Είναι πολύ σημαντικό να παραμείνετε καλά ενυδατωμένοι όταν οδηγείτε μεγάλες αποστάσεις σε θερμά αυτοκίνητα για να βεβαιωθείτε ότι εστιάζεστε πλήρως στο δρόμο. Είναι επομένως σκόπιμο να ταξιδέψετε με άφθονο νερό, τόσο για το ίδιο το ταξίδι όσο σε περίπτωση που είστε άτυχοι και μείνετε στον δρόμο.

Ενώ η καλή συντήρηση του οχήματος είναι απαραίτητη ανά πάσα στιγμή, είναι ακόμα πιο σημαντικό να είστε προσεκτικοί σε ακραίες θερμοκρασίες, οπότε βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας έχει τη σωστή ποσότητα ψυκτικού και λαδιού πριν ξεκινήσετε. Επίσης να ελέγξετε τις πιέσεις των ελαστικών, εξασφαλίζοντας ότι έχετε βάλει νερό στο αυτοκίνητο και ότι οι υαλοκαθαριστήρες είναι σε καλή κατάσταση, ώστε να μπορείτε να κρατήσετε το παρμπρίζ σας απαλλαγμένο από βρωμιές και εμπόδια.

Όσοι ταξιδεύουν με τρένο πρέπει επίσης να μεταφέρουν ένα μπουκάλι νερό και αν αισθάνονται άσχημα, να κατεβούν στην επόμενη στάση, όπου ένα μέλος του προσωπικού θα χαρεί να βοηθήσει. Η ίδια λογική ισχύει και για τα λεωφορεία.

Η τοποθέτηση ενός μπουκαλιού με νερό στην κατάψυξη το βράδυ πριν από το ταξίδι μπορεί να βοηθήσει, καθώς το νερό θα ξεπαγώσει αργά καθ ‘όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Εάν αισθάνεστε ζεστοί, μπορείτε να κρατήσετε τους καρπούς και το λαιμό σας δροσερό χρησιμοποιώντας το μπουκάλι του νερού.

Δοκιμάστε και κρατήστε θέσεις πριν ταξιδέψετε και εάν βρίσκεστε σε τρένο ή λεωφορείο χωρίς κλιματισμό, καθίστε κοντά σε ένα ανοιχτό παράθυρο. Μπορεί επίσης να αξίζει να συσκευάσετε ένα μικρό πικνίκ (εάν πρόκειται να ταξιδέψετε για λίγο) για να διατηρήσετε τα ενεργειακά σας επίπεδα ψηλά.

Στις συγκοινωνίες θυμηθείτε να προσφέρετε μια θέση σε εκείνους που μπορεί να το χρειάζονται, ενώ όσοι αισθάνονται άρρωστοι να επικοινωνήσουν με ένα μέλος του προσωπικού στον επόμενο σταθμό.

Στο Λονδίνο για παράδειγμα υπάρχουν 192 κλιματιζόμενα τρένα που εξυπηρετούν το 40% του δικτύου. Η πλειοψηφία του London Overground είναι επίσης κλιματιζόμενο – οπότε μπορεί να θέλετε να αλλάξετε το ταξίδι σας για να ταξιδέψετε σε μερικά από αυτά.

Εάν δεν είστε σε θέση να ταξιδέψετε σε μία από τις πιο δροσερές γραμμές, δοκιμάστε να τοποθετήσετε τον εαυτό σας κοντά σε ένα από τα παράθυρα σε κάθε άκρο του τρένου ή μετρό για να πάρετε ένα αεράκι.

Ένας εκπρόσωπος της υπεύθυνης εταιρείας μεταφορών του Λονδίνου πρόσθεσε ότι όλα τα λεωφορεία έχουν παράθυρα και όλα τα νέα διώροφα λεωφορεία χρησιμοποιούν συστήματα ψύξης.

Η εταιρεία αυτή καταλαβαίνει πλήρως ότι τα ταξίδια μπορεί να είναι άβολα κατά τη διάρκεια περιόδων ζεστού καιρού και επενδύουν εκατομμύρια λίρες για να κάνουν το μετρό και τα λεωφορεία πιο δροσερά για τους πολίτες.

Ταξιδεύοντας με σκοπό

Το σύνθημα για την Wilderness Safaris είναι: “Τα ταξίδια μας αλλάζουν τη ζωή” – και αυτό ακριβώς κάνει η εταιρεία εδώ και 35 χρόνια. Με ιδιαίτερη έμφαση στον οικολογικό τουρισμό, η Wilderness Safaris έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο από την έναρξή της στη Μποτσουάνα το 1983.

Οι ιδρυτές Colin Bell και Chris McIntyre, καθώς και το παλιό τους Land Rover, είχαν αποστολή να βοηθήσουν στη διατήρηση και αποκατάσταση των απομακρυσμένων τόπων της Αφρικής. Τρεις δεκαετίες αργότερα, η Wilderness Safaris λειτουργεί σε επτά χώρες και προσφέρει μοναδικές εμπειρίες που κυμαίνονται από δραστηριότητες, πολιτισμό και κουζίνα σε 40 από τα πολυτελή καταλύματα οικολογικού τουρισμού.

Η άνοδος του Wilderness Safaris προέρχεται από τη συμπόνια τους προς την επίτευξη θετικής επίδρασης στην Αφρική και στους χώρους που λειτουργούν εκεί.

Η Grant Woodrow, επικεφαλής των λειτουργιών, δήλωσε ότι η εταιρεία ήταν υπεύθυνη για την προστασία σχεδόν 3 εκατομμυρίων εκταρίων απομακρυσμένων περιοχών σε επτά αφρικανικές χώρες.

“Το μοντέλο μας αποτελεί σημείο αναφοράς για υπεύθυνο και βιώσιμο οικολογικό τουρισμό, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να εμπνέει θετικές ενέργειες για τους καλεσμένους και το προσωπικό μας στη ζωή τους και στις σφαίρες επιρροής τους”, ανέφερε.

«Υπάρχει ένας σκοπός σε κάθε πράγμα που κάνουμε, είτε πρόκειται για τη διατήρηση ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση, για την κατανομή των ωφελειών του οικοτουρισμού με όσους ζουν σε αγροτικές περιοχές είτε για την ενθάρρυνση θετικών δράσεων σε όλους τους ενδιαφερόμενους».

Η εταιρεία εργάζεται σε ένα ήθος βιωσιμότητας που περιλαμβάνει εμπόριο, διατήρηση, κοινότητα και πολιτισμό. Με περισσότερους από 3000 υπαλλήλους, η κατάρτιση και η ανάπτυξη παραμένουν σημαντικές. Περισσότερο από το 85% του προσωπικού του καταυλισμού προέρχεται από τις αγροτικές κοινότητες και, ως ποσοστό του 63% του προσωπικού τους η Wilderness Safaris ήταν η πρώτη επίσημη απασχόλησή τους.

Η επιχείρηση έχει επίσης δώσει τεράστια έμφαση στα παιδιά στην άγρια φύση, το οποίο ξεκίνησε το 2001. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά της υπαίθρου που ζουν στις απομακρυσμένες κοινότητες δίπλα στους χώρους της άγριας φύσης και της άγριας ζωής που χρησιμοποιεί η Wilderness Safaris .

Επίσης, περισσότερα από 500 παιδιά φιλοξενούνται σε κατασκηνώσεις κάθε χρόνο. Το έργο έχει επίσης επηρεάσει περισσότερα από 10.000 παιδιά, μερικά από τα οποία είναι πλέον ενήλικα και απασχολούνται πλήρως από την επιχείρηση. Αυτό επιτυγχάνεται με τη διευκόλυνση των υποτροφιών τόσο για τη δευτεροβάθμια όσο και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ένα από τα πιο επιτυχημένα έργα που έχει αναλάβει από το 1999 είναι το πρόγραμμα διατήρησης του Ρινόκερου της Μποτσουάνα. Πρόκειται για την αποκατάσταση του τοπικού μαύρου και λευκού ρινόκερου στην άγρια φύση της Μποτσουάνα. Το έργο αφορούσε τη Νότια Αφρική, τη Ζιμπάμπουε και τη Μποτσουάνα.

Το πιο πρόσφατο έργο αφορά την αναδάσωση του Albertine Rift της Ρουάντα. Η εταιρεία έχει φυτεύσει περίπου 20 000 δέντρα, τα οποία έχουν φέρει πίσω στην περιοχή μια σειρά ειδών πουλιών και μικρών θηλαστικών.

Έτσι, η εταιρεία αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της θέτοντας τα απαραίτητα μέτρα για να προσαρμοστεί. Έχει ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο που ενσωματώνει πολλούς ενδιαφερόμενους και ένα τμήμα διαχείρισης κινδύνου που αφιερώνεται στην άμβλυνση των επιπτώσεων των προκλήσεων.

Επιπλέον ταλαιπωρία για γονείς που ταξιδεύουν με παιδιά

Ένας γονέας που ταξιδεύει μόνος με τα παιδιά του μπορεί να κληθεί να δώσει γραπτή άδεια από τον άλλο γονέα

Μια μητέρα που κρατήθηκε στο αεροδρόμιο με τον γιο της, έπρεπε να πάρει την άδεια του συζύγου για να φύγει. Η αστυνομία μετανάστευσης της ζήτησε εάν είχε γραπτή άδεια από τον σύζυγό της να ταξιδέψει στο εξωτερικό με το παιδί της.

Ήταν η δεύτερη φορά που υποβλήθηκε σε πρόσθετο έλεγχο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, την σταμάτησαν στον έλεγχο διαβατηρίου μετά το check-in. Ο αξιωματικός ζήτησε την επιστολή του πατέρα, ενημερώνοντάς την ότι υπάρχει ένας «νόμος» που επιβάλλει ότι απαιτείται γραπτή άδεια από τον άλλο σύζυγο όταν ένας ανήλικο ταξιδεύει στο εξωτερικό με έναν γονέα.

Ο αξιωματικός ανέφερε ότι αυτός ο έλεγχος οφειλόταν σε ανησυχίες σχετικά με πιθανές απαγωγές παιδιών από γονείς σε σχέση με διαφορές μετά από διαζύγιο.

Αυτή και ο σύζυγός της – Έλληνας υπήκοος – δεν έχουν θέματα επιμέλειας ή διαζυγίου. Αυτό σήμαινε ότι δεν ήταν η λίστα που εφαρμόζεται όταν χωρισμένοι γονείς συμμετέχουν σε μάχη για την επιμέλεια των παιδιών τους. Επιπλέον, για αυτό το ταξίδι είχε αγοράσει τα εισιτήρια απευθείας από ταξιδιωτικό πράκτορα και κανείς δεν ανέφερε αυτήν την απαίτηση άδειας.

Η μητέρα, ρώτησε αν ο ίδιος «νόμος» για γραπτή άδεια εφαρμόζεται και στους ταξιδιώτες [που είναι πατέρες, και ο αξιωματικός είπε ότι ισχύει.

Στη συνέχεια, η γυναίκα έδωσε στον αξιωματικό τον αριθμό του συζύγου της ο οποίος επιβεβαίωσε ότι γνώριζε το ταξίδι. Επιστρέφοντας, ο αξιωματικός ενημέρωσε την μητέρα ότι ήταν ελεύθερη να φύγει.

Προφανώς, η λεκτική επιβεβαίωση από τον σύζυγό της ήταν επαρκής, παρόλο που ο αξιωματικός είχε πει νωρίτερα ότι χρειάζεται γραπτή άδεια.

Όταν επισημάνθηκε αυτή την αντίφαση, ο αξιωματικός της είπε ότι της έκανε χάρη.

Ακολούθως ρώτησε αν αυτός ο «νόμος» έχει δημοσιευθεί οπουδήποτε, στο οποίο ο αξιωματικός είπε σύντομα: “Έχετε μια καλή πτήση”.

Το ίδιο περιστατικό συνέβη περίπου πριν από ένα χρόνο, και πάλι ταξιδεύοντας με το γιο της. Στην περίπτωση αυτή, της είπαν ότι αυτός ο επιπλέον έλεγχος οφειλόταν σε μια «οδηγία» που έρχεται από τον αρχηγό της αστυνομίας και όχι σε νόμο.

Ενώ περίμενε την αστυνομία να έρθει σε επαφή με τον σύζυγό της – ο οποίος ήταν εξίσου έκπληκτος με την ίδια – είχαν βάλει μια ένοπλο αξιωματικό για να την παρακολουθήσει.

“Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Ταξιδεύω τακτικά στον ίδιο προορισμό, με το γιο μου και χωρίς τον σύζυγό μου, από το 2010. Ο γιος μου και εγώ έχουμε Κυπριακές ταυτότητες. Τώρα ξαφνικά από πέρυσι άρχισαν να με σταματούν. “

Εννοείται ότι, παρόλο που προτιμάται γραπτή άδεια, οι αρχές του αεροδρομίου μπορούν να δεχθούν μια προφορική επιβεβαίωση από τον μη γονέα που δεν ταξιδεύει.

Υπάρχει μια απαίτηση που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο ταξιδιωτικών πληροφοριών για Κυπρίους υπηκόους.

Αναφέρει: “Οι γονείς είναι υπεύθυνοι για τη λήψη όλων των απαραίτητων εγγράφων και πληροφοριών σχετικά με το ταξίδι του ανηλίκου από τον τουριστικό πράκτορα ή την αεροπορική εταιρεία. Όλοι οι ανήλικοι που εξέρχονται από την Κύπρο χωρίς να συνοδεύονται από γονείς ή νόμιμο κηδεμόνα υποχρεούνται να διαθέτουν νόμιμη εξουσιοδότηση από τον απόντα γονέα ή νόμιμο κηδεμόνα κατά τον έλεγχο στα σύνορα ».

Είναι επίσης κατανοητό ότι η απαίτηση αποσκοπεί να «προστατεύσει» τους ανηλίκους από πιθανές απαγωγές, ύστερα από μια σειρά τέτοιων περιπτώσεων, κυρίως εκείνη της Marie Eleni Grimsrud πέρυσι.