Πως συνδυάζουν την δουλειά και τα ταξίδια όσοι έχουν ψηλές θέσεις εργασίας;

Πως συνδυάζουν την δουλειά και τα ταξίδια όσοι έχουν ψηλές θέσεις εργασίας;

Ο διευθυντής Lou Spearman δίνει προτεραιότητα σε ταξίδια στο εξωτερικό – «Το ταξίδι είναι το πώς επιλέγω να επενδύσω τα λεφτά μου».

Από τότε που ήταν 18 ετών ταξίδευε σε όλο τον κόσμο και η εστίασή του ήταν να ταξιδεύει όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό έχει όμως οικονομικό κόστος. Είναι τρομερός στην αποταμίευση γιατί ξοδεύει τα περισσότερα από τα κέρδη του σε αυτό. Κερδίζει 34.000 δολάρια ετησίως, συν £ 10.000 προμήθεια ως διαχειριστής λογαριασμού – και £ 10.000 από αυτό θα πάει στον φόρο. Μέχρι στιγμής, έχει επισκεφτεί 55 χώρες. Μόνο φέτος έχει επισκεφθεί τη Μιανμάρ, η οποία του κόστισε περίπου 3.000 λίρες Αγγλίας, το Άμστερνταμ για λίγες μέρες, Βαρκελώνη, οι Άλπεις για λίγες μέρες, η Νήσος του Μαν για γάμο, η Πρέστον για γάμο, και Αγγλία όπου είναι η βάση του (hemsida).

Επίσης στο ημερολόγιο έχει την Ibiza στο τέλος του Αυγούστου και σχεδιάζει να πάει στην Ινδία ή την Κολομβία κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Θα ήθελε επίσης να πάει στη Νότια Κορέα τον Οκτώβριο. Φέτος ήταν ένα ήσυχο έτος για αυτόν. Πού πήγε πέρυσι; Στη Μαδέρα, Σλοβακία, το Ισραήλ, την Κύπρο, την Ινδονησία, τη Νορβηγία και πολλά μέρη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πάντα θα πάει κάπου μακριά μια φορά το χρόνο μόνος του. Κατά τη διάρκεια αυτών των ταξιδιών, θα μείνει σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο σε έναν ξενώνα – έτσι θα συναντήσει περισσότερους ανθρώπους – και είναι φθηνότερο από ένα ξενοδοχείο. Πάντα προσπαθεί να κάνει καλό προϋπολογισμό ανά μέρα – τότε αν θέλει πραγματικά να κάνει κάτι όταν είναι εκεί, είναι εντάξει.

Πολλά άτομα κατάφεραν να εξοικονομήσουν χρήματα και να αγοράσουν σπίτια, αλλά όμως αυτοί δεν έχουν πάει σε πολλές χώρες όπως ο Lou Spearman. Τα ταξίδια είναι προτεραιότητα του και έτσι επιλέγει να “επενδύει” τα χρήματά του.

Ξοδεύει επίσης κάποια χρήματα για εμπειρίες – του αρέσει να δοκιμάζει καινούργια και διαφορετικά εστιατόρια και μπαρ, τα οποία δεν έχει ξαναδεί, και παρακολουθεί παραστάσεις, διαλέξεις, μουσεία, γκολφ και άλλα.

Τον ενδιαφέρει πολύ περισσότερο να ξοδεύει τα χρήματά του για να περάσει καλά, αντί να αγοράσει υλικά πράγματα. Ποτέ δεν θα είναι σε θέση να αγοράσει ένα ακριβό αυτοκίνητο, γιατί θα θέλει πάντα το επόμενο ταξίδι περισσότερο.

Είναι πραγματικά άκαμπτος όσον αφορά το πόσο δαπανάει για φαγητό, κοινωνικοποίηση και ταξίδια κάθε μήνα. Κρατά καλό προϋπολογισμό, βάζει £ 150 στην κάρτα μιας υπεραγοράς μια φορά το μήνα – τότε ξέρει ότι δεν μπορεί να ξοδέψει περισσότερα. Άλλες δαπάνες περιλαμβάνουν περίπου £ 120 το μήνα σε μεταφορικά και τρένα, και £ 60 για συμμετοχή στο γυμναστήριο (mikrolån utan uc).

Προσπαθεί να αποθηκεύσει £ 300 το μήνα και μέχρι στιγμής έχει εξοικονομήσει περίπου 3.000 λίρες. Είναι σε μια τυχερή θέση επειδή οι γονείς του έχουν προσφέρει μια μεγάλη κατάθεση για αυτόν και έτσι δεν αισθάνεται πραγματικά την ανάγκη να αποθηκεύσει περισσότερα.

Εκτιμά ότι δεν θα είναι πάντα σε θέση να αντέχει οικονομικά να «διασκεδάζει», γι ‘αυτό τώρα εμπλέκει την τρέχουσα οικονομική του κατάσταση με την κοινωνική του ελευθερία – και, φυσικά, σχεδιάζει το επόμενο μεγάλο ταξίδι.